Social 17 Iunie 2020 07:42

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a anunțat că marți a înscris România în sistemul european pentru vaccinul anti-Covid.

Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine (miercuri – n.r.) vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie”, a declarat ministrul.

Nelu Tătaru a fost întrebat și în ce stadiu se află un eventual vaccin anti-COVID la Cantacuzino, dar acesta a spus că acolo este vorma de studii.

Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare și… se studiază. Noi urmărim tot ce înseamnă nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem și noi prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iunie 2020 - 07 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.