Social 16 Iunie 2020 17:30

Doi bărbați care au bătut cu sălbăticie un cal au fost reținuți de către Poliția din Suceava.

Indivizii, din comuna Dumbrăveni, județul Suceava, au fost protagoniștii unui filmuleț apărut pe rețelele sociale, în care se putea observa cum aceștia își bat calul înhămat la căruță.

Nicu Stan, de 28 de ani. și Florin Stan, de 47 de ani, tată și fiu, au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunea de rănirea sau schingiuirea animalelor, fiind acuzați și de ultraj contra bunelor moravuri.

Cei de la ziardesuceava.ro notează că evenimentul este o premieră în județ. Tot aceștia mai afirmă și că animalul a fost prelulat de către asociația Casa lui Patrole, care a și sesizat IPJ Suceava. Calul se află acum la o clinică veterinară din comuna Moara, unde primește îngrijiri”

”Un copil din Dumbrăveni, un minor, a filmat o scenă în care doi oameni din Dumbrăveni, am înțeles că locuiesc în Dumbrăveni, băteau un cal, dar îl băteau în mod constant și de mult timp. Copiii au filmat, oamenii când au văzut că filmează, i-au alergat pe câmp. Copiii au fugit, s-au dus acasă și au pus acest film pe rețelele de socializare. Filmul a ajuns peste tot, a devenit viral”, a afirmat Roxana Ciornei, reprezentana asociației Casa lui Patrocle.

”De mai bine de trei luni de zile, am inițiat o colaborare, spunem noi eficientă, am ajuns la concluzia că pentru a proteja cu adevărat animalele, pentru a operaționaliza o lege care exsită într-adevăr din anul 2004, Legea 205, este nevoie de implicarea tuturor factorilor activi din viața comunității dar și a oamenilor cu suflet”, a declarat Ionuț Epureanu, comisar șef în cadrul IPJ Suceava.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.