Social 16 Iunie 2020 15:00

Andrei Baciu, sceretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că lumea va trăi o lungă perioadă de timp cu virusul Covid-19.

Andrei Baciu spune că situația creată de apariția și răspândirea noului coronavirus a fost una nouă și total neașteptată, atât la nivel social, cât și la nivel medical.

Este o situaţie - din punct de vedere medical - intensă, virusul nu a dispărut din societate, astfel încât poate unele dintre măsurile administrative, sociale, medicale le-am pierdut în şirul evenimentelor din ultimele trei luni. (...) A fost o situaţie nouă, fără precedent pentru întreaga omenire atât la nivel social, cât - cu atât mai important - şi la nivel medical”, a declarat secretarul de stat.

Baciu consideră că ar trebui să profităm de aceste câteva săptămâni sau luni în care răspândirea virusului s-a diminuat, pentru a ne pregăti mai bine pentru a doua parte a acestui an.

În momentul de faţă, la cum se prezintă lucrurile, vom trăi cu acest virus o perioadă lungă de timp şi trebuie să profităm de această posibilitate, de această fereastră de oportunitate a următoarelor săptămâni, luni de zile pentru a pregăti mai bine cea de-a doua parte a acestuia an”, a mai spus Andrei Baciu, potrivit digi24.ro.

Acesta a menționat că în lupta cu virusul s-a intrat „cu mâinile goale” și cu stocuri insuficiente de medicamente, echipamente și dezinfectanți.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.