Social 16 Iunie 2020 13:54

Animalele sălbatice au ajuns pe o stradă principală din Bușteni și a fost nevoie de intevenția jandarmilor pentru ca acestea să fie alungate din calea oamenilor.

Autoritățile s-au folosit de semnalele acustice si luminoase pentru a îndepărta animalele din zonele locuite, însă au întâmpinat dificultăți din cauza unor persoane, inconștiente de pericolul prezent, care s-au apropiat foarte mult de ursoaica speriată și cei trei pui ai ei.

Mai mult, în imaginile surprinse de martori se observă cum, la un moment dat, un bărbat le blochează calea animalelor speriate, iar jandarmii sunt auziți când le cer oamenilor să se îndepărteze și să intre în curți.

Autoritățile locale recomandă cetățenilor să apeleze la numărul unic de urgență 112 când constată prezența animalelor sălbatice în zona așezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol.

În ultima perioadă, numărul animalelor care ies din pădure şi intră în localităţi este tot mai mare, urşii apărând inclusiv în zone de şes din judeţul Prahova.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.