Social 16 Iunie 2020 11:00

După trei luni de zile în care au fost închise din cazuza pandemiei de coronavirus, sălile de sport și-au reluat astăzi activitatea. Printre regulile controversate pe care le-au impus autoritățile se numără și interzicerea sticlelor de apă în sălile de sport.

Deși s-au luat măsuri de relaxare în ultima perioadă, pericolul infectării cu coronavirus nu a dispărut, iar asta ne-o demonstrează și creșterea numărului de cazuri din weekend. DIn acest motiv, autoritățile au luat anumite măsuri de prevenție, dar unele dintre ele sunt de neînțeles.

Înițial, Ministerul Sănătății a anunțat că, după redeschiderea sălilor de sport, nu va fi permisă folosirea aerului condiționat, iar oamenii nu vor putea face duș după antrenament. După ce aceste măsuri au fost criticate dur, Guvernul a renunțat la măsura privind aerul condiționat, dar accesul la dușuri rămâne în continuare interzis.

Aceste prime măsuri de relaxare a restricțiilor din sălile de fitness vin împreună cu o uriașă responsabilitate, protejarea pe cât mai mult posibil a sănătății tuturor participanților. Sălile de fitness au un risc ridicat epidemiologic. Și apropo de numărul cabinelor de duș, dacă e să comparăm cu numărul celor care se antrenează, este mult mai mic, ceea ce ar genera aglomerație. O aglomerare în zona dușurilor ar duce la un contact evident între foarte mulți, am crea un timp de așteptare pentru mulți participanți. Tot ceea ce am gândit e în directă relație cu spațiile alocate. În zona vestiarelor, unde se situează dușurile, e nevoie de 4 mp pentru fiecare persoană. Accesul în vestiare și la dușuri e controlat și limitat de această raportare la cei 4 mp. Interesul nostru, al celor care protejăm sănătatea publică, a fost să fluidizăm traficul în aceste spații comune pentru că ele au cel mai înalt risc epidemiologic”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, potrivit antena3.ro.

Măsurile absurde nu se opresc aici: guvernul a restricționat și accesul cu sticlele de apă în sălile de sport.

În Monitorul Oficial, unde au fost publicate noile măsuri de relaxare, dar și regulile impuse odată cu acestea, scrie că băuturile răcoritoare pot fi consumate doar în aer liber.

Din cauza acestei măsuri absurde, o femeie din București a leșinat în timpul antrenamentului, din cauza deshidratării.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.