Social 15 Iunie 2020 14:50

Un singur elev din cei 162.000 de care au susținut Evaluarea Națională a fost întors din drum pentru că a fost depistat cu febră în cadrul triajului epidemiologic.

Luni dimineață a avut loc prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea de limba și literatura română.

Dintre cei aproximativ 162.000 de elevi care s-au prezentat la școli pentru a susține examenul scris, unul singur a avut ghinionul de a fi depistat cu temperatură de peste 37,3 grade.

Acesta a fost trimis acasă și va susține examenele în următoarea sesiune, însă elevul nu avea simptome de coronavirus. Tânărul suferea de enterocolită și s-a prezentat la examen cu branula în mână.

Medicul Mihai Craiu, contactat de libertatea.ro, spune că nu trebuie să considerăm anormale statisticile de astăzi pe fondul optimismului lor.

”Este absolut posibil ca niciun alt copil din cei care s-au prezentat să nu aibă febră, chiar dacă este pandemie de coronavirus, deoarece până acum au fost în izolare, acasă, alături de familii. Cifra aceasta poate fi corectă, mai ales că părinții, aflând că nu poți intra în examen dacă ai temperatură mai mare de 37,3 grade, au avut grijă de ei”, a declarat medicul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.