Social 15 Iunie 2020 15:10

Gabriela Firea, primarul Capitalei, s-a declarat șocată din cauza valului de reacții negative din partea Ministerului Culturii și Grupului de Comunicare Strategică, apărute după anunțul de redeschidere a teatrelor din București.

Edilul Capitalei se aștepta ca noua etapă de relaxare să includă și redeschiderea instituțiilor culturale, având în vedere că se vor redeschide cazinourile și sălile de păcănele.

Nu mi-aș fi imaginat că se va stârni așa o furtună. Eu am ascultat cu mare atenție declarațiile Guvernului și așa se anunțase, că din 15 se deschid majoritatea activităților, inclusiv culturale. Nu mi-am imaginat că dacă se deschid cazinourile, săli de păcănele, nu putem deschide, în condiții potrivite, și instituțiile de cultură”, a declarat Gabriela Firea.

Firea consideră că ministrul Culturii ar fi trebuit să facă demersuri în acest sens și este dezamăgită că se depun eforturi pentru redeschiderea altor activități, iar pentru cele culturale nu.

Un ministru al Culturii trebuie să fie cel are depune eforturii să sprijine teatrele. Ministrul Culturii m-a certat că fac demersuri pentru a intra înr-o oarecare normalitate. E o mare dezamăgire că se fac aforturi pentru alte actitvități, dar pentru cele culturale nu, parcă au devenit o paria. Am fost șocată de valul de reacții negative”, a mai spus primarul Capitalei.

Sâmbătă, Gabriela Firea a anunțat că se vor redeschide teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei, începând cu data de 15 iunie, chiar dacă Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția că că spectacolele în spații închise sunt interzise.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.