Social 15 Iunie 2020 13:00

Astăzi, 15 iunie 2020, se împlinesc 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu. La Cimitirul Bellu din Capitală se va organiza o slujbă în memoria sa.

Poetul, născut sub numele de Mihail Eminovici, s-a născut pe data de 15 ianuarie 1850, la Botoșani. Acestea sunt informațiile acceptate oficial, deși acest subiect a creat controverse, existând mai multe variante.

Eminescu este considerat cel mai important reprezentant al literaturii romantice din România.

Patriarhia Română a anunțat că astăzi va fi organizată o slujbă de pomenire a poetului Mihai Eminescu, la Cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde este mormântul său.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ziua de luni, 15 iunie 2020, la împlinirea a 131 de ani de la trecerea la cele veşnice a poetului naţional Mihai Eminescu, va fi săvârşită o slujbă de pomenire în Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală”, a transmis Patriarhia Română, potrivit Mediafax.

Un sobor de preoți din cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane din București va oficia Sfânta Liturghie în capela cimitirului. Ulterior va avea loc slujba parastasului, la mormântul poetului. Tot astăzi, la Catedrala Patriarhală din București, la finalul Sfintei Liturghii va fi organizată o slujbă de pomenire.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.