Social 15 Iunie 2020 12:20

Aglomerația și protestele de la Vama Nădlac au început să apară după ce autoritățile au decis că românii care vin din străinătate NU mai au obligația de a sta în izolare.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Încă de luni dimineață, la primele ore, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a început să se aglomereze pe sensul de intrare în ţară, călătorii fiind nevoiţi să aştepte cel puţin 180 de minute pentru efectuarea formalităţilor, în timp ce la Nădlac I se aşteaptă aproximativ o oră.

Potrivit unei aplicații online, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care monitorizează traficul la frontiere, sunt deschise şapte artere pe care se fac controale, dar mai există şi patru staţii mobile de control. De asemenea, conform aplicației, motivul principal pentru timpii mari de aşteptare este traficul intens și „controalelor amănunţite efectuate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19”.

Românii au profitat de relaxarea restricțiilor și au început să vină buluc înapoi în țară. Mai multe persoane care s-au săturat să aștepte ore în șir la cozile interminabile au început să protesteze folosind claxoanele mașinilor. În ceea ce privește timpii de așteptare, șoferii spun că stau acolo și de șase ore.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.