Social 15 Iunie 2020 10:20

Grădinițele și creșele ar fi trebuit deschise în data de 15 iunie, însă pentru că normele metodologice nu au fost pregătite, deschiderea e amânată.

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că în cursul zilei de luni vor fi finalizate normele metodologice referitoare la deschiderea grădinițelor. Odată ce normele apar în Monitorul Oficial, aceste unități de învățământ vor putea să găzduiască din no ucopii.

”Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educației a relizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca și Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Azi cu sigurnță vor fi gata normele metodologice”, a declarat Monica Anisie pentru Digi 24.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunțase în trecut că începând de luni, 15 iunie 2020, creșele, grădinițele și afterschool-urile ar fi putut fi deschise. Totuși, cu doar o zi înainte de această dată, ministrul Educației a venit cu un nou anunț, vorbind despre imposibilitatea de deschidere a acestor unități de învățământ, pe fondul lipsei normelor metodologice.

”Cu siguranță în momentul în care normele vor fi publicate în Monitorul Oficial se vor deschide aceste unități de învățământ particular. Pentru unitățile de învățământ de stat deja am anunțat că, începând de luni se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la momentul pandemiei”, a mai afirmat Anisie.

Anisie dă peste cap planurile părinților și directorilor de grădinițe

Nu se vor redeschide mâine. Se vor redeschide atunci când vor exista norme. Eu îi sfătuiesc să ia toate măsurile de siguranţă şi să aştepte aceste norme de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Monica Anisie în cursul zilei de duminică.

După anunțul făcut de Guvern, în care se spunea că după data de 15 iunie se vor redeschide grădinițele, fiecare unitate de învățământ preșcolar a început să aranjeze sălile după cum a considerat că este mai bine.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.