Social13 Iunie 202012:57de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va cere prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă și i-a transmis lui Marcel Ciolacu că această decizie nu este una politică, ci fundamentată științific.

Vom cere (n.r. - prelungirea stării de alertă) pentru 30 de zile. Am încredere că va exista o majoritate în Parlament, care să înţeleagă nevoia prelungirii stării de alertă şi care să înţeleagă faptul că nu pot să pună în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electoral”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a spus că nu a discutat pe această temă cu membri PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul modifică numărul cazurilor de infectare, în funcție de interesele politice.

În momentul în care noi am anunţat că ne gândim dacă votăm sau nu prelungirea stării de alertă, au explodat îmbolnăvirile”, a spus Ciolacu, potrivit digi24.ro.

Citeste si:
Robert Negoiță NU mai candidează din partea PSD la alegerile locale
Robert Negoiță NU mai...

DIn acest motiv, premierul a ținut să îi transmită liderului PSD faptul că decizia prelungirii stării de urgență cu 30 de zile nu este o decizie politică, ci una fundamentată științific.

Întrebat cum comentează declarațiile lui Marcel Ciolacu, Orban a răspuns: „Nu am ce să comentez, nu există nicio legătură între declaraţii şi răspândirea epidemiei, mesajul meu este simplu, decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci e o decizie care este fundamentată ştiinţific, care are în spate considerente privind sănătatea publică, care este singura soluţie, o soluţie indispensabilă care să permită autorităţilor şi specialiştilor să apere sănătatea şi viaţa românilor”.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.