Social12 Iunie 202007:36de Cristina Marin

Lectura de un minut

Guvernul a decis, joi, în cadrul unei hotărâri guvernamentale, că România va veni în sprijinul Ucrainei pentru lupta împotriva coronavirusului. Cu această ocazie, premierul Ludovic Orban şi-a ironizat omologul din Ungaria.

Joi, în cadrul unei şedinţe de guvern, s-a luat decizia ca România să trimită ajutor umanitar cu titlu gratuit Ucrainei, care se luptă cu pericolul epidemic generat de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a profitat de această ocazie pentru a trimite ironii la adresa omologului său din Ungaria, după ce acesta a afirmat că va acorda ajutoare umanitare ţărilor vecine doar pentru comunităţile de etnici maghiari.

„Sunt multe zone care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie iar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a declarat Ludovic Orban, citat de mediafax.ro.

Citeste si:
Patru români au profitat de nevoiași, îmbogățindu-se cu 1,6...
Patru români au profitat de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.