Social11 Iunie 202013:00de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Omul legii a fost surprins în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul unui tânăr, moment în care ceilalti doi colegi îl încătușau.

Potrivit autorităților, polițiștii au intervenit în urma unui conflict spontat izbucnit între 2 persoane implicate într-un accident rutier. Oamenii legii au susținut că cearta putea lua amploare, moment în care ar fi trecut rapid la imobilizarea persoanelor implicate.

„Trebuie să precizăm că imaginile respective sunt din data de 20 mai. În imaginile respective apar polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reșița, care intervin pentru imobilizarea unei persoane. Este vorba despre un tragic accident rutier care s-a produs în data de 20 mai, în cadrul căruia a decedat un coleg al nostru. În urma accidentului au fost dirijate la fața locului mai multe echipaje, iar în timp ce se efectua intervenția, în proximitatea locului accidentului, a izbucnit un conflict spontan între niște persoane”, a declarat purtător de cuvânt IPJ Caraș Severin, Alina Boeru.

De asemenea, aceasta a explicat că asupra polițiștilor care au intervenit s-au dispus verificări.

Mai mult, șeful Poliției Române a solicitat deschiderea unei anchete în acest caz, cu mențiunea că în astfel de situații se manifestă toleranță zero față de orice încălcare a legii.

Citeste si:
Cazanciuc critică prevederile din legea carantinei propusă de Guvern
Cazanciuc, PSD: ”Nu există...

„Din dispoziția șefului Poliției Române, Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează verificări cu privire la evenimentul petrecut în data de 20 mai, pe raza municipiului Reșița, județul Caraș Severin.

Precizăm că, la nivelul Poliției Române se manifestă toleranță zero față de orice încălcare a legii, indiferent de calitatea persoanelor și se vor dispune măsuri în consecință, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale”, se arată într-un comunicat emis presei, citat de antena3.ro

În ultimele două săptămâni, în Statele Unite au luat amploare proteste masive după ce afro-americanul George Floyd, de 47 de ani, a fost ucis brutal de către un polițist alb, care a stat cu genunchiul pe gâtul lui aproximativ 9 minute.

Citeste si:
Scandal cu săbii și topoare în Dolj. Un bărbat a fost ucis
Scandal cu săbii și topoare...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.