Social 11 Iunie 2020 08:23

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că foarte mulţi oameni cred că pandemia este doar o conspiraţie, însă acest lucru nu este posibil, pentru că asta ar însemna că „toate puterile lumii s-au înţeles şi au făcut o conspiraţie împotriva populaţiilor proprii”.

Raed Arafat a explicat că există, în continuare, persoane care presupun că pandemia este o conspirație a lui Bill Gates și că autoritățile nu fac altceva decât să exagereze.

„Oamenii la cât au auzit şi la cât au văzut şi la câte teorii de conspiraţii au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulţi care pun semne de întrebare legitime, dar semne de întrebare sunt induse şi mulţi dintre ei cred deja aceste teorii, că nu e COVID şi că noi exagerăm, că de fapt e o conspiraţie a lui Bill Gates, că e a nu ştiu cui.

Eu repet pentru ei care nu m-au auzit zicând: dacă e o conspiraţie, să înţeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar! Lumea, toate puterile s-au înţeles pe un lucru. Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea şi au făcut o conspiraţie împotriva populaţiilor proprii. Nu a fost aşa ceva. Cine crede că aşa ceva a fost, este imposibil”, a spus Raed Arafat, la DIGI 24.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă avertizează că tot mapamondul se confruntă cu o problemă extrem de serioasă, iar dacă încrederea populației în autorități scade, se vor vedea pierderile „în vieţi de oameni”.

„A pornit virusul, este pandemie, a fost aşteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului şi de toate speculaţiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutaţiei, care a fost la fel la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ. Avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul. Nu trebuie politizată, pentru că riscul pierderii încrederii populaţiei în autorităţi care gestionează acest lucru este că, la momentul în care avem nevoie de colaborarea populaţiei la modul real, să nu o avem. Şi factura va fi foarte mare şi va fi în vieţi de oameni”, a mai spus secretarul de stat.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.