Social 10 Iunie 2020 17:00

Premierul Ludovic Orban a declarat că prelungirea stării de alertă „nu este un moft politic”, ci se bazează pe analizele specialiștilor.

Eu nu cred că această problemă trebuie tratată politic. Propunerea formulată de preşedintele României, susţinută de Guvernul pe care îl conduc, este o propunere care are la bază o analiză care este făcută de specialişti. E nevoie de starea de alertă pentru a putea menţine măsurile de protejare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor. Fără stare de alertă nu avem dreptul de a impune niciuna dintre regulile impuse pe perioada stării de urgenţă şi de alertă. Încă există răspândire în comunitate a virusului. Intercaţiunile între oameni au crescut exponenţial, ca urmare a măsurilor de relaxare. Din acest motiv avem nevoie de baza legală, pentru a putea impune respectarea tuturor regulilor instituite”, a declarat premierul.

Ludovic Orban consideră că prelungirea stării de alertă este fundamentală, pentru că doar așa se poate opri răspândirea virusului.

Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Este fundamentală menţinerea stării de alertă”, a mai spus Orban.

Premierul a evitat să spună dacă de la 1 iulie se va scoate măsura obligatorie de purtare a măștii de protecție, dar a ținut să menționeze că aceasta este vel mai eficient miloc de protecție.

Cel mai eficient mijloc de protecţie este masca, pentru că principalul mod de răspândire a virusului este prin particulele care circulă şi care pot fi inspirate sau să atingă faţa. Noi vom menţine cât timp este necesar această măsură de purtare a măştii în spaţii închise sau când suntem în grupuri mari”, a mai declarat premierul Ludovic Orban, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.