Social10 Iunie 202012:10de Cristina Marin

Lectura de 3 minute

În contextul în care Guvernul are intenția de a prelungi starea de alertă, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a publicat un mesaj agresiv la adresa liberalilor, avertizându-i „să nu îndrăznească să vină cu o asemenea gogomănie în Parlament”. Mai mult, Tăriceanu subliniază că ei ar trebui „să pună cap la cap un set de recomandări de bun simț pentru populație și să înceteze cu manipularea rezultatelor”.

Liderul ALDE susține că liberalii nu pot justifica această criză din punct de vedere medical și astfel sunt scoase la iveală interesele electorale și de afaceri.

„Cum era de așteptat, dl Iohannis i-a dat ordin Prim-Ministrului să prelungească starea de alertă! Cred că dlui Iohannis îi place la maximum să se joace de-a Dumnezeu!

În spatele acestei decizii nu există nici o justificare medicală, ci doar interesul electoral și de afaceri al guvernanților. Este clar că vor să mai stoarcă niște bani din contracte fără licitație, poate să-și mai acopere din urme sau să-și mai plaseze niște nepoți și fini de-ai finilor în niște funcții grase”, notează Tăriceanu.

De asemenea, acesta este convins că liberalii nu știu ce să facă în astfel de situații, iar singura lor opțiune ar fi să prelungească fără justificare interdicțiile.

Citeste si:
Țara în care autoritățile plătesc cluburile de noapte pentru a se...
Țara în care autoritățile...

„Cum să-i crezi că sunt de bună intenție dacă nici acum nu ne spun câți români au testat până acum sau de ce într-o zi fac 2500 de teste și în alta 10000 de teste?! Păi dacă ai asemenea variații în testare nu este normal ca aceleași variații să le ai și la numărul de bolnavi?! Realitatea este că habar nu au ce să facă și atunci o țin cu interdicțiile. E ca și cum te duci la doctor cu o unghie lovită și doctorul îți spune că cel mai bine ar fi să-ți taie piciorul!

O să mai fie bolnavi de coronavirus? Probabil că da, dar sunt, slavă Domnului, locuri unde să fie tratați! O să mai fie focare? Probabil că da, dar haideți să intervenim acolo unde ele apar și nu să blocăm o țară întreagă în așteptarea lor. Tot pe teoria asta tâmpită au gonit bolnavii din spitale așteptând bolnavii de COVID-19 care nu au mai venit!”, a mai adăugat acesta.

Astfel, Tăriceanu îi îndeamnă pe guvernanți să revină la rolul lor inițial și mai exact să se axeze pe conducerea țării, relansarea economică, crearea de locuri de muncă și multe alte proiecte de care sunt resposnabili.

„Sfatul meu pentru guvernanți este să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie (prelungirea stării de alertă) în Parlament. În loc de asta să pună cap la cap un set de recomandări de bun simț pentru populație, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autoritățile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens și care să arate dinamica reală a bolii și să înceteze cu manipularea rezultatelor.

Citeste si:
PNL, PMP, USR-PLUS: candidații pentru primăriile de sector, pe masa...
PNL, PMP, USR-PLUS:...

Dacă vor fi situații de focare locale se poate impune starea de alertă la nivel local și luate măsurile care se impun! Asta am spus și data trecută când am votat împotriva instituirii stării de alertă la nivel național.

Guvernul României trebuie să revină la rolul lui: conducerea țării, relansarea economică, crearea de locuri de muncă, mărirea pensiilor și alocațiilor conform legii, lupta cu efectele secetei, refacerea sistemului de irigații și o mulțime de alte lucruri importante pe care le-au abandonat din dorința de a mulge electoral coronavirusul”, spune în final Tăriceanu.

Citeste si:
Tăriceanu îi compară pe liberali cu cei din „Clanul Sicilienilor”
Tăriceanu îi compară pe...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.