Social 10 Iunie 2020 09:20

Raed Arafat, secretarul de stat, a declarat că nu a fost prezent când s-a discutat în ședința de astăzi de la Cotroceni despre deschiderea grădinițelor și a creșelor private.

Nu s-a discutat cât am fost acolo. Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a fost întrebat dacă este de acord cu deschiderea grădinițelor, a creșelor private și a afer-school-urilor, iar acesta a spus că recomandă ca acest lucru să fie făcut „cu precauție”.

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că de pe 15 iunie se vor lua noi măsuri de relaxare, printre care redeschiderea afer-school-urilor, a creșelor și grădinițelor private, a mall-urilor, dar fără restaurante și locuri de joacă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a declarat că pot fi deschise chiar și câteva grădinițe de stat, dacă autoritățile consideră necesar acest lucru și lipsit de probleme.

Având în vedere că pe 12 se termină școala, am gândit atunci că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor și a grădinițelor private sau, dacă autoritățile locale își asumă, o grădiniță publică poate rămâne deschisă ca să îi preia pe ceilalți copiii, dar și afther-school-urile”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2020 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.