Social 8 Iunie 2020 08:32

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a susținut că starea de alertă are toate șansele să fie prelungită. Astfel, măsurile de restricție și amenzile impuse după data de 15 mai ar putea fi menținute și după trecerea celor 30 de zile decise inițial.

Ministrul afirmă că se bazează pe numărul de noi infectări care apar zilnic.

„Evoluția din aceste zile va decide dacă la nivelul Comitetului Național de Situații de Urgență se va decide prelungirea, sau nu, a stării de alertă. Dacă nu o sa mai fie stare de alertă înseamnă că avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru”, explică Tătaru la Antena3.

De asemenea, oficialul a susținut că este nevoie de o evaluare completă a situației actuale având în vedere apariția unor noi focare de infecții.

„Nouă ne trebuie o evaluare completă, iar iunie nu cred că este data la care să nu mai prelungim această stare de alertă. Având în vedere și evoluția, iată că am avut și focare noi, încă avem o transmitere în comunitate”, mai spune acesta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.