Social 6 Iunie 2020 08:00

Premierul Ludovic Orban a cerut românilor să se protejeze și să respecte regulile de distanțare socială pentru că o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 ar putea duce la implementarea de noi restricții.

Orban a lansat acest avertisment în condițiile în care în ultimele două zile a crescut numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

"Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectați.

Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii", a declarat Ludovic Orban, citat de Antena 3.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.