Social5 Iunie 202016:18de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și-a surprins comunitate de pe Facebook cu o postare în care face apel către stoparea violenței împotriva animalelor, reacție venită în urma apariției în mediul online a unei filmări în care un copil își omoară câinele cu o sapă.

Vela se arată foarte deranjat de întâmplarea care a avut loc la începutul săptămânii și asigură că fapta nu va trece neobservată.

„Știrea în care aflam că doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un cățeluș ne-a indignat și întristat pe toți. Vă aduc la cunoștință faptul că s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor. Voi urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz”, spune oficialul.

Mai mult, ministrul a explicat că animalele trebuie iubite și îngrijite, nu batjocorite și privite cu nepăsare cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Făcând o comparație între viața unui om și viața unui animal, Vela notează că de la o acțiune violentă împotriva unui câine și până la abuzul unei persoane este doar un pas.

„O societate sănătoasă există acolo unde animalele sunt respectate, iubite, integrate și, nu în ultimul rând, îngrijite. Nu putem privi nepăsători către astfel de fapte, nu putem fi indiferenți atunci când citim o astfel de știre! Orice acțiune de violență făcută astăzi asupra unui animal, poate fi acțiunea de violență de mâine asupra unui om. Astfel de deprinderi arată slăbiciunea unei societăți, iar prin astfel de exemple lumea arată de prea multe ori că eșuează spre răutate și ură. Lumea de mâine nu poate fi despre violență, ea trebuie să fie mai bună, în pace, bine și armonie. Asta trebuie să învățăm copiii!”, a mai adăugat acesta.

Citeste si:
Doi bărbați care au bătut cu sălbăticie un cal au fost reținuți de...
Doi bărbați care au bătut cu...

Ca un adevărat iubitor de animale, Vela povestește cum a salvat unul dintre cățelușii bătuți, înfometați și mai apoi aruncați la o groapă de gunoi.

„Pe cățelușul din poză l-am botezat Max și l-am adoptat la Ministerul Afacerilor Interne. Va crește și va fi iubit alături de profesioniști și de prieteni. Haideți să ne dăm cu toții mâna în această cauză și să îi ajutăm și pe ceilalți să ajungă la o familie care să îi iubească necondiționat. Avem foarte mult de muncit pentru a clădi un viitor sănătos pentru România și nu putem fi indiferenți. Să nu uităm niciodată că dreptul la viață trebuie respectat, iar educația reprezintă temelia unei societăți”, a spus în încheiere.

Citeste si:
Veste bună pentru români: Înmatricularea mașinilor va fi simplificată
Veste bună pentru români:...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.