Social 5 Iunie 2020 15:20

Premierul Ludovic Orban a avertizat, vineri, că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii, însă aceste decizii pot fi luate doar după o analiză pe termen mai lung.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Ludovic Orban a abordat subiectul creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, menționând faptul că nu se pot implementa noi măsuri de restricție dacă situația nu este monitorizată cu mare atenție.

„Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţie ce se va întâmpla”, a declarat oficialul.

De asemenea, premierul a recomandat cetățenilor să fie în continuare responsabili și să respecte măsurile de protecție pentru a ține sub control răspândirea virusului.

„Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară, nu interacţionaţi de aproape cu oamenii. Rolul acestei relaxări, o relaxare graduală care – aşteptând ca românii să respecte regulile aşa cum le-au respectat – este să putem să ţinem sub control răspândirea acestuia virus”, a mai afirmat Orban.

Premierul a avertizat că, în cazul în care numărul de infectări creşte semnificativ, autoritățile se văd nevoite să introducă noi restricţii: „Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.