Social 4 Iunie 2020 14:50

Contradicțiile au apărut din nou între declarațiile făcute de autorități, de data aceasta între ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și ministrul Economiei, Virgil Popescu. Tătaru susține că românii care se vor întoarce din Bulgaria și Grecia, nu vor scăpa de cele 14 zile de izolare, contrar spuselor lui VIrgil Popescu, care a declarat că această măsură este posibilă.

Gândiți-vă, dacă este acest risc, ce vor face cei care se vor întoarce în România, care stau în izolare? În acest moment noi judecăm la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență fiecare stat în parte. În măsura în care vedem că în acel stat are o rată de cazuri noi la mia de locuitori mică, gândim, prin reciprocitate, și atunci veți vedea și zborurile, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere, dar încă nu este momentul. Analizăm în această perioadă. Veți vedea spre 15 iunie și deciziile luate”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.

Nelu Tătaru a făcut aceste afirmații, în contextul în care Alexandru Rafila a declarat că riscul de infectare cu virusul COVID-19 este mai mic în Grecia și Bulgaria decât în România.

Tătaru susține că românii care se vor întoarce din vacanțele din Grecia și Bulgaria, vor intra în izolare: „Da, avem acele 14 zile”.

Toate persoanele care se întorc dintr-o cățătorie internațională trebuie să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile, potrivit INSP.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.