Social 4 Iunie 2020 10:40

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a mărturisit că, anul trecut, autoturismul în care se aflau soțul și fiul ei ar fi fost accidentat în mod suspect, exact în perioada în care s-a opus înfiinţării Secţiei Speciale pentru procurori, spre nemulţumirea PSD.

„Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva”, a povestit aceasta în cadrul unei emisiuni.

Birchall susține că au fost mai multe momente în care nu s-a simțit în siguranță din cauza faptului că a fost amenințată în repetate rânduri de câteva persoane din politică și din mediul privat: „Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt şi altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”.

Mai mult, fostul ministru pare că îi cunoaște pe cei care o amenință, spunând că sunt condamnați pentru acte de corupție și nu fac decât să se răzbune pe ea și pe familia ei.

„Au fost foarte multe discuţii inclusiv în şedinţele de guvern. Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor. Da, confirm că au existat ameninţări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat.

Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a mai adăugat aceasta.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...

Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.