Social 3 Iunie 2020 10:29

În urma unei declarații susținute de Ludovic Orban, în care a precizat că România va renunța la producția de cărbune, minerii ameninţă că vin să protesteze în București.

Premierul a menționat că toate grupurile pe bază de cărbune vor fi închise, ceea ce înseamnă că foarte mulţi mineri îşi vor pierde locurile de muncă.

Potrivit estimărilor, de la Complexul Energetic Oltenia ar urma să fie concediaţi în jur de 10.000 de oameni.

„Oamenii sunt nemulţumiţi, îngrijoraţi, pentru că, dacă vor rămâne fără locuri de muncă, nu au alternativă aici la noi, în Olternia. S-au pierdut de-a lungul timpului, 8.000 de locuri de muncă aici, mai avem puţin peste 12.000”, a explicat Manu Tomescu, lider sindical, miercuri, la Antena3.

Orban a declarat că „vor trece câteva grupuri energetice de pe cărbun pe gaz, dar tot se vor pierde locuri de muncă în partea minieră. Vor mai rămâne câteva locuri de muncă în termocentrale care vor fi trecute pe gaz, dar foarte puţine”.

Această decizie „ar însemna pentru noi sărăcie maximă, pentru că aici este o lipsă acută de locuri de muncă, mai ales în Gorj, unde este inima mineritului de suprafaţă”, a adăugat Manu Tomescu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.