Social 1 Iunie 2020 14:00

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a publicat un mesaj pe contul său de Facebook în care afirmă că România nu mai este ţara cu cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană.

Potrivit statisticilor Eurostat, cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în Cehia (3,3%), Polonia (2,9%), Ungaria (2,5%) şi România (2,3%).

Florin Cîțu a criticat fosta guvernare spunând că tot ce au putut realiza social-democrații a fost să aducă „voit” România în topul rușinii.

„Încă o promisiune onorată!

În guvernarea PNL România nu mai este țara cu cea mai mare rată a inflației din UE. Am promis și ne-am ținut de cuvânt.

PSD a ținut VOIT trei ani de zile Romania în topul rușinii în UE.

În guvernarea socialistă România a avut CEA MAI MARE rata a inflației din UE, luna de luna. Trei ani la rând. PSD a crescut voit rata inflației de la 0% la peste 5% pe an.

Rata inflației mare și imprevizibila îi afectează pe românii cu venituri mici. Trei ani de zile PSD a avut o politica PREMEDITATĂ de a crește rata inflației care i-a lovit tocmai pe românii cu venituri mici.

Am promis că scoatem România din topul rușinii și am reușit. Astfel creștem puterea de cumpărare a TUTUROR românilor.

Nu ne oprim aici!”

Potrivit Eurostat, în aprilie comparativ cu situaţia din luna martie, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 26 de state membre, inclusiv în România, unde rata anuală a inflaţiei a scăzut până la 2,3% în luna aprilie, de la 2,7% în luna martie. În Uniunea Europeană, rata anuală a inflaţiei a coborât până la 0,7%, de la 1,2% în luna precedentă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.