Social1 Iunie 202013:20de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, îl acuză pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, că îi urăște pe români și pe „patronii de terase si cârciumioare”, după ce a introdus „idioțenii și prostii” în decizia privind redeschiderea teraselor.

Nelu Tātaru de la Sānātate va ajunge cel mai injurat om de pe pāmânt! Nu pentru afacerile sotiei in timp de pandemie, nu pentru rubedeniile si amantele angajate la stat, nu pentru toate invârtelile sulfuroase din domeniul medical. Ci pentru idioteniile si prostiile din decizia privind deschiderea teraselor. E halucinant ce i-a trecut prin minte. Personajul acesta cred cā ne urāste si pe noi, dar si pe patronii de terase si cârciumioare. Pe toatā lumea!”, a scris pe Facebook Codrin Ștefănescu.

Măsurile stricte luate pentru redeschiderea teraselor

La intrare se va face un triaj observațional, iar accesul clienților cu simptome vizibile de infecție respiratorie va fi interzis;

Operatorii economici din sectorul alimentației publice se vor asigura că la intrare și la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienților, precum și informarea acestora cu privire la modul de utilizare;

Citeste si:
Când vor fi redeschise restaurantele. Declarațiile ministrului...
Când vor fi redeschise...

Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienți în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienți (exemplu: înspre și dinspre toaletă);

Se va interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și a altor obiecte, de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință;

Se asigură că la servirea mesei personalul va purta mască și mănuși, iar mănușile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei;

Se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul terasei;

Citeste si:
Orban nu consideră necesară reținerea CNP-ului la intrarea în...
Orban nu consideră necesară...

Se stabilește un număr de maxim 4 clienți care pot ocupa o masă, cu condiția respectării unei distanțe de 1,5 metri între persoane, excepție de la această regulă fac membrii aceleiași familii, care au același domiciliu;

Se asigură respectarea unei distanțe de minimum 2 metri între ocupanții meselor alăturate;

Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate și să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului;

Va exista, totodată, un registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât în cazul apariției un caz de îmbolvnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității de alimentație, să existe date concrete pe baza cărora să se poată efectua ancheta epidemiologică;

Citeste si:
Rafila: „Sper să se scurteze durata de spitalizare a mai multor...
Rafila: „Sper ca Min....

Se asigură că se efectuează dezinfecţia meselor, după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide.



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.