Social 31 Mai 2020 10:20

Pompierii din Mureș au răspuns unui caz special în cursul zilei de sâmbătă, când au intervenit pentru salvarea unui pui de urs blocat într-un copac.

Un pui de urs cu vârsta de doar patru luni s-a aventurat într-un copac, însă a rămas blocat la înălțime, astfel că a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Aceștia l-au găsit la o înălțime de aproximativ 10 metri, ascuns printre crengi, într-un copac aflat pe malul unui pârâu din apropierea șoselei.

Atât jandarmi cât și pompieri au ajuns la fața locului, iar puiul de urs a fost adus la sol cu ajutorul autospecialei de intervenție dotate cu scară. Asta nu înseamnă că lucrurile au fost simple pentru cei care au intervenit.

Am reușit să dăm jos puiul nu cu puține emoții, ne-a fost teamă să nu se sufoce. La un moment dat, a început să coboare, după aia a urcat, a trebuit să poziționăm în permanență acel lat în gât, să avem o poziție cât mai bună, să putem imobiliza”, a declarat Cristian Miller, de la Detașamentul de Pompieri Reghin, conform stirileprotv.ro.

Ursul a fost predat unei asociații ce se ocupă cu protecția animalelor sălbatice. Deoarece a rămas fără mamă, animalul va ajunge într-un centru unde va crește alături de alți pui de urs rămași orfani.

O să mai fie consultat și ținut sub supraveghere, după care va fi dus la rezervația de la Bala. Este un pui de aproximativ patru luni, am avut nevoie de ajutorul pompierilor, datorită lor acest puiuț va avea ocazia să aibă o viață normală”, a afirmat dr. Vitalis Levente Borka, medic veterinar.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.