Social 30 Mai 2020 14:20

Un bărbat care s-a dat drept topograf și a înșelat mai multe persoane a fost arestat preventiv de către polițiștii din Mureș.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani s-a dat drept topograf și a reușit astfel să înșele mai multe persoane. Respectivul a înșelat mai multe victime, iar prejudiciul total al faptelor sale nu e deloc mic.

Escrocul a reușit să strângă nu mai puțin de 40.000 de lei de la persoanele pe care le-a înșelat dându-se drept topograf.

”În data de 28 mai 2020, poliţişti specializaţi în combaterea infracţionalităţii economice, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat din Mureş, bănuit că ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi creat reprezentarea că ar avea calitatea de topograf. În fapt, din cercetări a reieşit că bănuitul ar fi încasat, cu titlu de avans, aproximativ 40.000 de lei de la persoanele vătămate, în scopul promisiunii realizării unor lucrări topografice, fără ca ulterior să realizeze lucrările în cauză şi fără a mai putea fi contactat de către victime”, se arată în comunicatul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate, poliţiştii au identificat mai multe acte de proprietate (titlu de proprietate, carte funciară, plan de situaţie cadastrală, etc.), în vederea administrării probatoriului. Faţă de inculpat, în cursul zilei de 28 mai 2020 a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar, ulterior, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă faţă de acesta, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals”, mai arată autoritățile.

La acțiunea de arestare a bărbatului au participat și ofițeri ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Mureș.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.