Social 29 Mai 2020 12:50

Potrivit ministerului Culturii, organizarea marilor evenimente, cele cu peste 1.000 de persoane, este interzisă până pe data de 31 august. Propunerile şi observaţiile pot fi transmise pe adresa Ministerului Culturii.

Ministerul Culturii a venit cu răspunsuri pentru problemele semnalate de organizatorii de evenimente artistice sau culturale din România, care erau blocaţi în lipsa unei decizii luate de autorităţile administraţiei publice.

De asemenea, organizatorii au arătat că situaţia de incertitudine le generează pierderi financiare masive.

Proiectul de lege îşi propune să ofere un cadru de „predictibilitate cu privire la organizarea acestor evenimente de interes atât pentru furnizorii de servicii, cât şi pentru participanţi”, stabilind limita numărului de participanţi dincolo de care organizarea unui eveniment este interzisă peste vară.

„Până la data 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor şi manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenţi peste 1000 de participanţi simultan, atât în spaţii închise, cât şi în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului”, se arată în proiectul de lege publicat pe site-ul Ministerului Culturii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.