Social 29 Mai 2020 08:00

Începând de luni, 1 iunie 2020, va fi pusă în aplicare a doua etapă a planului de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, de la 1 iunie se ridică interdicțiile de deplasare a persoanelor în afara localităților și a zonelor metropolitane.

Tot de la 1 iunie se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane.

De la 1 iunie se permite accesul pe plajă al persoanelor, cu condiția să le fie asigurate șezlonguri distanțate la 2 metri, dacă este vorba despre familii diferite.

De la 1 iunie se deschid și terasele, cu distanțare de 2 metri între mese și nu mai mult de 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Tot de la 1 iunie se vor relua și competițiile sportive în aer liber, dar fără spectatori. Este valabil și pentru bazinele de înot, închise sau descoperite, unde va fi permis accesul sportivilor pentru competiții și pregătire, desigur, cu respectarea unor norme de distanțare. Pregătirea sportivilor profesioniști va fi permisă în spații închise, cu respectarea unei distanțări de 7 metri.

În ceea ce privește desfășurarea spectacolelor și concertelor în aer liber, acestea vor fi permise dar nu cu mai mult de 500 de spectatori și cu o distanțare de 2 metri între participanți. De asemenea, spectatorii vor trebui să poarte măști. Vor fi stabilite prin ordin comun de miniștri și condițiile pentru desfășurarea de spectacole de tip drive-in, a anunțat premierul Ludovic Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.