Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că examenele de Capacitate și Bacalaureat trebuie date. Acesta spune că eliminarea lor ar fi un dezavantaj pentru elevii din anii terminali.

Clasa politică, alcătuită cu precădere din sfertodocți, agramați și analfabeți funcțional, a reacționat instinctiv. Nu numai PSD, protectorul dintotdeauna al loazelor cu părinți care votează (acum, în cap cu G. Firea), dar și lideri ai „dreptei”, ca Traian Băsescu («Profesorii sunt niște unii care alergau după tine cu note proaste, hă, hă, hă») sau Ludovic Orban, care spunea despre examenul de rezidențiat, pe care guvernul său nu era în stare să-l organizeze: «Acest examen nici nu e necesar»”, a scris Cristian Tudor Popescu.

CTP susține că scoaterea examenelor și înlocuirea lor cu media notelor din anii precedenți înseamnă „o falsificare a rezultatelor procesului de învățământ”.

Covidul a oferit un bun prilej pentru „sufletiștii” (de la suflat, nu de la suflet) din politică să sară cu propunerea de a nu se mai ține examene, fiind înlocuite cu media notelor din clasele V-VIII, respectiv IX-XII. Consiliul Legislativ a avizat favorabil un astfel de proiect de lege depus în Parlament de un deputat PMP. Asta ar însemna iarăși o falsificare a rezultatelor procesului de învățământ – nu putem să ne facem că nu știm ce diferență este între un 7 (șapte) obținut la, să zicem, Colegiul Național Mihai Viteazul din București și un 10 (zece) la ziceți dumneavoastră unde. Ca să nu mai vorbim de cei care n-au luat Bacul în anii trecuți și care l-ar primi astfel pe daiboj. Ar fi o etichetare dureroasă a actualei generații față de cele trecute și viitoare – «Ăștia sunt ăia intrați fără examen»”, a transmis gazetarul.

Cristian Tudor Popescu consideră că examenele trebuie să fie susținute de elevi, iar organizarea acestora se poate face încât cei prezenți să fie protejați împotriva virusului.

Citeste si:
CTP: „Îmi arată și mie un creștin unde zice Iisus să te închini la...
CTP, replici controversate:...

Capacitatea și Bacalaureatul trebuie să aibă loc. Deja, o mare nedreptate s-a făcut sutelor de mii de elevi fără acces la internet, care nu au avut parte de niciun fel de școală în aceste luni. (Un televizor se mai găsește prin orice casă, cât de săracă. De ce nu s-a folosit Televiziunea Publică pentru a-i ține în contact cu programa?). Ca și celor pe care părinții nu îi lasă să se ducă la orele de pregătire pentru examene.

Verificarea temperaturii la intrarea în sala de examen poate fi anulată prin excepție. În supermarketuri și locuri de muncă, oamenii se duc în fiecare zi și e foarte greu să fie supravegheați în interior – termotestarea are rost. Dar, în școală, examenul se desfășoară în doar câteva zile, iar elevii pot fi separați prin măsuri stricte, a căror aplicare poate fi controlată de cadrele didactice și autorități, chiar de poliție. Șansele de transmitere a virusului pot fi mai mici decât în orice alt loc public. În ciuda faptului că ministreasa Anisie, un fel de Dăncilă liberală, e mai rea decât covidul”, a mai scris CTP.

„Îmi amintesc un băiat care, la întrebarea reporterului dacă a învățat pentru examen, răspundea vesel anțărț: „Păi, nu prea, că am fost la mare cu prietenii...”. Deci, ce facem, deschidem terasele și plajele și închidem examenele? Adică de ce numai unii să ia Capacitatea sau Bacul? Tovarăși, cinstit e să nu le mai ia nimeni!”, a conchis Cristian Tudor Popescu în editorialul său de pe Republica.

Citeste si:
Gafă la Bac: elevii unui liceu din Cugir au primit subiectele din 2019
Gafă la Bac: elevii unui...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.