Social28 Mai 202010:57de Cristina Marin

Lectura de un minut

Muncitorii au fost alungaţi din Botoşani după ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit de coronavirus. Din acest moment, cei 33 de muncitori din Sri Lanka vor lucra la fabrica DeLonghi din Jucu, judeţul Cluj, unde au fost angajaţi ca operatori pe liniile de asamblare aparatură electrocasnică.

Cei 33 de muncitori au sosit joi dimineaţă la fabrică şi au fost incluşi într-un triaj epidemiologic, iar după ce vor fi aprobate documentele de la Imigrări vor începe perioada de training.

Carmen Petcu, directorul general al DeLonghi România, a menționat că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică: „Vor evolua, învăţa, nu vor avea funcţii auxiliare”.

De asemenea, aceasta a precizat că angajarea muncitorilor din Sri Lanka a fost, în priprimul rând, un gest de omenie, pentru a-i ajuta pe acei oameni aflaţi într-o situaţie dificilă.

„Este cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă în condiţii pe care nu le cunosc, în situaţii pe care nu le gestionează cum trebuie, să înţeleagă că în România se găseşte de lucru în condiţii corecte, de respect şi siguranţă. Şi să lucreze acasă la ei în loc să lucreze pentru alţii”, a spus Petcu, citată de mediafax.ro

Citeste si:
VIDEO Bătaie cruntă într-un bar din Costinești
VIDEO Bătaie cruntă într-un...

Toţi muncitorii vor fi cazaţi într-o pensiune din judeţul Cluj. Contractele de muncă vor avea o durată de un an, iar muncitorii din Sri Lanka vor avea condiţii egale cu cei români.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.