Social 28 Mai 2020 09:39

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că, în acest moment, nu este posibil ca din toamnă elevii să se întoarcă în clase cu un număr de peste 30 de elevi. Potrivit ministrului, o parte din activități este posibil să se organizeze online.

„Scenariul ăsta nu-l văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a menționat aceasta.

În contextul desfășurării cursurilor online, Anisie a spus că ministerul se pregătește deja să vină în ajutorul elevilor, dar și al profesorilor.

„După cum știți, pentru că am anunțat lucrul acesta, ministerul Educației se pregătește pentru un astfel de scenariu, guvernul României a alocat 150 milioane lei tocmai pentru a achiziționa tablete pentru copiii din medii dezavantajate și tot ministerul Educației pregătește ghiduri metodologice pentru profesori, dar și cursuri de formare pentru a-i familiariza pe profesori cu acest noi tip de predare”, a mai adăugat Anisie, potrivit digi24.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.