Social26 Mai 202016:10de Cristina Marin

Lectura de un minut

Primul sondaj de opinie realizat în perioada 15 - 20 mai 2020 arată că PNL se află la 38,5% din intenţiile de vot, urmat de PSD cu 25,8%. Sondajul INSCOP a fost realizat după solicitarea făcută de Pro România și arată că pe locurile 3 şi 4, la mică distanţă, se află Alianţa USR-PLUS şi partidul lui Victor Ponta, Pro România.

PNL este într-o perioadă de scădere în sondaje, de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie, însă se menţine pe primul loc cu 38,5% din intenţiile de vot, în ciuda măsurilor luate în tipul epidemiei de Covid-19.

Sondajul INSCOP arată că PSD s-a canonat la 25 de procente, după ce a înregistrat scăderea dramatică la 22,5%, la alegerile europarlamentare din 2019.

USR este al treilea partid ca popularitate în preferinţele alegătorilor, creditat cu 10,2% din opţiunile celor care şi-au exprimat o intenţie de vot. Pentru USR este o scădere faţă de alegerile de anul trecut, când a obţinut 22,3%.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, creşte la 9,4%, faţă de 6,55% cât a obţinut la alegerile europarlamentare din 2019.

Citeste si:
VIDEO Ciolacu: „Am sunat la shaormerie și mi-am cerut scuze pentru...
VIDEO Ciolacu, despre...

UDMR se află la 6% din intenţiile de vot.

În schimb, ALDE a obținut 3,6%, iar PMP 3,5%, ceea ce înseamnă că se află sub pragul electoral.

Care sunt întrebările la care au răspuns persoanele chestionate

La o întrebare solicitată de Pro România, legată de impozitarea progresivă a veniturilor (cine câştigă venituri mai mari plăteşte impozite mai mari), respectiv renunţarea la cota unică, românii au fost favorabili într-o proporţie de 66%.

Sondajul mai arată că o majoritate covârşitoare, de aproape 80%, consideră că economia a fost afectată „în mare” şi „în foarte mare măsură” de epidemia de coronavius.

Citeste si:
PNL, PMP, USR-PLUS: candidații pentru primăriile de sector, pe masa...
PNL, PMP, USR-PLUS:...

De asemenea, aproape 60% dintre cei chestionaţi văd ca „bună” şi „foarte bună” creşterea impozitării pe proprietăţi şi pe câştigurile de capital, cum ar fi câştigurile rezultate din vânzarea de acţiuni la o societate comercială, dar şi reducerea impozitării muncii, potrivit mediafax.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.