Social 25 Mai 2020 17:40

În urma efectuării a peste 400 de teste, 47 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

„DSP Alba derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 până acum și face eforturi pentru limitarea și stingerea focarului de la un operator economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive - angajați și membri ai familiilor acestora. În cazul celor pozitivi, formele de boală sunt ușoare și medii, o parte dintre ei fiind simptomatici. Ancheta include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele, fiind realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală”, au declarat reprezentanții DSP Alba.

Anagajaţii nu purtau echipamente de protecție

„Reamintim că virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor însă o igienă necorespunzătoare și nerepectarea măsurilor de distanțare socială pot duce la răspândirea lui”, a precizat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unități specializate din județul Alba, pentru supraveghere și tratament, iar DSP a dispus suspendarea activității fabricii de înghețată.

„Specialiștii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor este nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens”, potrivit DSP Alba.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.