Social 25 Mai 2020 15:35

Un angajat al Ambulanței Iași a dat în judecată serviciul și se plânge că a fost sancționat pe nedrept, după ce a sesizat nereguli.

Gheorghe O., ambulanțier în Iași, a fost sancționat cu reducerea salariului pentru două luni de zile, după ce ar fi refuzat să meargă la o misiune în cadrul căreia pacient era un suspect de infectare cu coronavirus.

Bărbatul spune că suferă de hipertensiune arterială și că în dimineața în care a primit solicitarea se simâea rău. Totuși, ”a preferat să nu se scuze şefilor în acea zi din cauza stării de rău deoarece, din experienţele trecute, şi-a dat seama că superiorii nu ar fi fost îngăduitori cu el.”

Ambulanțierul a ales să meargă totuși către caz, dar a refuzat când a îmbrăcat echipamentul de protecție oferit de superiori, care ”era dintr-un material de o calitate cel puțin îndoielnică.”

Conform plângerii depuse la tribunal, ”nu numai că părea a fi un costum de grădinărit - acesta fiind unul care mai oferă o oarecare protecţie -, dar acesta avea şi diverse găuri preexistente care au fost remediate prin capsare într-un mod total neprofesionist, şi care nu restabilea integritatea echipamentului de protecţie”, arată ziaruldeiasi.ro.

Bărbatul a fost sancționat ulterior pentru această abatere, iar acum a depus o plângere la tribunal, care încă nu a primit un prim termen de judecată.

Cei de la Ziarul de Iași informează și că au discutat pe larg cu directorul SAJ Iași, Constantin Radu Calistru, însă că acesta a refuzat ca ziarul să comunice publicului poziția sa cu privire la scandal.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.