Social 25 Mai 2020 10:20

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a afirmat că parteneriatul dintre România şi SUA e mai puternic ca niciodată. Cele 15 cadre medicale care s-au deplasat în SUA pentru a oferi sprijin în lupta împotriva coronavirusului se vor întoarce în țară peste aproximativ două săptămâni.

Cele 15 cadre medicale şi specialişti ai MApN au plecat în SUA, pentru a veni în ajutorul medicilor din Alabama. România dă un ajutor SUA, în baza parteneriatului strategic dintre două state şi semn de solidaritate.

„Parteneriatul strategic dintre cele două ţări ale noastre nu a fost niciodată mai puternic. Această misiune românească, să ofere sprijin americanilor, cu scopul de a trece peste criza COVID-19 este un alt exemplu al relaţiei speciale dintre ţările noastre”, a declarat Zuckerman.

Premierul Ludovic Orban a urat succes tuturor cadrelor medicale.

„În spiritul solidarităţii şi cooperării între SUA şi România, misiune care are, pe de o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta cu COVID. Urez succes misiunii noastre ţi folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm între SUA şi România este un solid parteneriat strategic, care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a menționat Orban.

Echipa formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării, va sta aproximativ două săptămâni în SUA. De asemenea, aceștia vor fi repartizați în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19.

Misiunea reprezintă, în acelaşi timp, şi un schimb de experienţă privind metodele de combatere a epidemiei de coronavirus. Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.