Social 24 Mai 2020 12:04

Raed Arafat a dat câteva explicații cu privire la înmormântarea lui IPS Pimen, care a fost condus pe ultimul drum de aproximativ 1.000 de persoane.

În vreme ce restricțiile severe impuse de autorități au schimbat specificul înmormântărilor, astfel că la astfel de slujbe religioase nu au putut participa mai mult de o mână de oameni.

Cu toate acestea, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, a avut o înmormântare la care au participat aproxmativ 1000 de persoane. Asta, deși IPS Pimen a murit de coronavirus.

Organizarea acestei slujbe de înmormântare a fost posibilă cu acordul șefului DSU, Raed Arafat, care a permis această adunare de oameni.

Contactat de cei de la Recorder, Raed Arafat a declarat că ”Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți. Însă acceptul nostru a fost fără vreo excepție la partea de sănătate publică. Ce am dat a fost cu respectarea distanțării sociale, cu purtarea măștii. Dacă s-au încălcat regulile la fața locului, asta nu mai ține de noi. S-a dat un document pe baza unei analize făcute de INSP. Noi nu dăm de capul nostru”


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.