Social 22 Mai 2020 14:00

Nicolae Robu, care a fost sancționat de către CNCD după ce a anunțat că interzice manelele ascultate la volum ridicat în Timișoara, revine asupra ideii.

Edilul Timișoarei a fost sancționat deja de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a anunțat acum câteva luni că va interzice manelele. Pentru că măsura este discriminatorie, Robu a fost amendat.

Cu toate acestea, Nicolae Robu revine asupra subiectului și spune că ”CNCD nu a înțeles corect ce am decis noi, aici, în plan local, judecându-se, probabil, ce s-a scris într-o reclamație.”

Primarul explică faptul că s-a dat o dispoziție internă, astfel că angajații care aveau legături cu organizarea evenimentelor în spațiu public erau îndemnați să nu mai aprobe desfășurarea de spectacole cu manele. Robu spune că motivul era faptul că ”într-un oraș cu un nivel ridicat al vieții culturale – oraș viitoare capitală europeană a culturii – așa ceva nu este potrivit, nu este oportun”

Edilul orașului spune și că ”o administrație publică locală trebuie să și țină ștacheta culturală și civilizațională sus, dar acționând inclusiv, nu marginalizat. Deci, discriminarea, rasismul, xenofobia etc. ne sunt complet străine, ba au în noi un adversar de neînduplecat.”

Cu toate acestea, cei de la stiridetimisoara.ro subliniază că scenariile descrise de Robu nu au existat vreodată, nu au avut loc concerte de manele în spații publice. Autorii subliniază că târgul de produse tradiționale din Piața Traian este, de fapt, mărul discordiei. Acolo a fost primul spațiu public unde s-au cântat manele, chiar cu dedicații.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.