Social 21 Mai 2020 15:00

Miercuri seara, sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Suceava, unde a fost oficiată o slujbă religioasă. Zeci de enoriași au fost prezenți în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.

După ce a fost depus sicriul, mai mulți enoriași au vrut să stea la priveghi.

Cu toate că ÎPS Pimen a murit infectat cu virusul Covid-19, enoriașii nu au ținut cont de acest lucru. Atât adulții, cât și copiii și-au dat măștile jos și au fost lăsați să pupe sicriul arhiepiscopului.

Pentru a limita accesul lângă sicriu, acesta a fost delimitat cu un cordon.

Imaginile de la slujba și priveghiul ÎPS Pimen:

ÎPS Pimen a murit din cauza unui al doilea atac de cord provocat de Covid-19

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 91 de ani, s-a stins din viață miercuri, 20 mai, din cauza unui al doilea atac de cord provocat de complicațiile provocate de coronavirus. Într-un interviu acordat în 2019, acesta a lăsat un testament pentru înmormântarea sa.

Marți seară, Adrian Streinu Cercel a fost întrebat de starea în care se află ÎPS Pimen, iar acesta a spus că este una staționară.

Beneficiază de confidențialitate maximă și tot ceea ce pot să vă spun este că este staționar. Eforturile noastre sunt maximale”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Acum fix o lună, pe data de 20 aprilie, arhiepiscopul a fost luat cu un elicopter SMURD din Suceava, și a fost dus la INMB în București, unde a fost intubat. Starea lui era una gravă, suferind de complicații pulmonare, provocate de coronavirus.

Sursele medicale spun că ÎPS Pimen a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.