Social 21 Mai 2020 13:30

Un fermier din Dolj și-a cumpărat bondari de 500 de lei pe care îi foloseşte pentru a creşte producţia de roşii fără să folosească substanţe chimice. Profitul este cu aproximativ 10.000 lei mai mult faţă de cât ar fi câştigat dacă nu folosea bondarii pentru polenizare.

Cosmin Dragu are 26 de ani şi este inginer agronom, iar în ultimii doi ani s-a ocupat de includerea bondarilor în solarul de roşii. Astfel, acesta a reușit să crească legumele într-un mod mult mai natural, cu pierderi zero.

„Dacă nu ar fi ei, ar fi posibilitatea ca unele din flori să nu se polenizeze şi să cadă. Atunci am avea pierderi”, a spus Cosmin Dragu.

În acest an, Cosmin a plantat 4.000 de fire de tomate în solar. În urmă cu 7 zile, a adus 50 de bondari din Olanda, iar în cel mult două luni va ieşi cu roşiile pe piaţă. Se aşteaptă că va recolta 12 tone de roşii, cu aproximativ 20 la sută mai mult decât ar fi avut dacă nu folosea bondarii.

„Bondarii costă undeva la 250 lei stupul.(...)Fructele fiind polenizate din timp o să fie de calibru mai mare şi plus un număr mai mare de fructe”, a mai declarat fermierul, citat de mediafax.ro

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

De asemenea, bondarii nu sunt singurele insecte din grădina acestuia. Păienjenii şi gândacii prădători îi salvează ardeiul de dăunători, fără ca fermierul să folosească substanţe chimice.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.