Social21 Mai 202011:40de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat că „mai nou, premierul Orban vede dușmani și conspiraționiști la tot pasul”. Afirmația a venit în contextul în care premierul a acuzat că din cauza modificărilor făcute de Parlament la hotărârea de guvern privind starea de alertă este posibil să fie întârziată punerea la dispoziţia persoanelor vulnerabile a măştilor de protecţie.

„Mai nou, premierul Orban vede dușmani și conspiraționiști la tot pasul. De-a valma, toată lumea e vinovată – toate instituțiile statului, PSD, hackerii și ozn-urile. Toate împreună conspiră la nefericirea lui și a guvernului său de marionete prezidențiale.

Numai prostia și hoția propriilor miniștri nu le vede domnul Orban!

Parlamentul a încuviințat astăzi starea de alertă, pe care Guvernul a trimis-o spre aprobare și nu altcineva, dar a instituit obligativitatea ca persoanele cu venituri mici să beneficieze de măști gratuit. Măcar pe acești oameni nevoiași să-i cruțe lacomii liberali...”, a specificat Simonis.

Ludovic Orban a declarat, anterior, că din cauza modificărilor făcute de Parlament la hotărârea de guvern privind starea de alertă, este posibil să fie întârziată punerea la dispoziţia persoanelor vulnerabile a măştilor de protecţie.

Citeste si:
Florin Cîțu: Am scos România din topul rușinii în UE
Florin Cîțu revine cu...

„Parlamentul nu avea decât competenţa de a aproba sau de a respinge hotărârea de guvern prin care a fost instituită starea de alertă. (...) Parlamentul a decis să modifice hotărârea şi unele dintre măsurile care au fost cuprinse. Vă dau un exemplu. Parlamentul a schimbat mecanismul pe care l-am gândit noi pentru distribuţia măştilor către persoanele defavorizate care se află sub prevederile legii privind venitul minim garantat. Intenţia noastră era să adoptăm mâine, în şedinţa de guvern, hotărârea şi achiziţia să fie făcută de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care este cel care are competenţa legală să acorde această formă de sprijin către persoanele vulnerabile, urmând ca distribuţia să se facă în termen de trei-patru zile, prin intermediul Poştei Române. Practic, s-a schimbat mecanismul. Distribuţia măştilor se va face prin Ministerul Sănătăţii, care va trebui să aştepte cererile autorităţilor locale pentru distribuirea acestor măşti. E posibil ca schimbarea mecanismului să întârzie ritmul de punere la dispoziţia cetăţenilor vulnerabili a acestor măşti necesare”, a menționat Orban.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.