Social 21 Mai 2020 09:54

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că termoscanarea nu fură datele personale nimănui, în contextul în care oamenii se revoltă pentru că le este luată temperatura înainte de a intra în spații publice închise.

Termoscanarea e făcută de la distanță, printr-un scanner care îți vede temperatura, nu scrie numele tău, nu ia datele tale, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, nu ia nimic, nici măcar nu știe cum te numești. Dacă temperatura e peste un anumit nivel, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Raed Arafat a ținut să precizeze că termoscanarea nu este eficientă în cazul persoanelor deja infectate cu coronavirus, dar care sunt asimptomatice.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.