Social 19 Mai 2020 09:55

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că, dacă rezultatele epidemiologice vor fi bune, plajele și restaurantele ar putea fi redeschise pe data de 15 iunie.

Ministrul Sănătății explică faptul că relaxarea măsurilor se va face treptat, începând cu activitățile care implică un număr mic de aglomerare populatională, apoi se va trece și la relaxarea în locurile unde sunt aglomerări umane.

Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale - sportul individual, îngrijiri persoanale, stomatologia - acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin. Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru susține că dacă măsurile luate până acum vor avea efectul scontat, se vor lua și alte măsuri de relaxare, precum redeschiderea teraselor de la 1 iunie și redeschiderea plajelor și restaurantelor de la 15 iunie.

„Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele”, a mai declarat ministrul.

Ministrul Sănătății avertizează că România ar putea reveni la măsurile stricte din timpul stării de alertă, dacă în următoarele 14 zile va crește numărul de cazuri.

Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci... Este o vară de încercare”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Masca de protecție trebuie purtată și pe trecerea de...
Nelu Tătaru: Masca de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.