Social19 Mai 202008:53de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Mai mulți români s-au arătat deranjați de fpatul că li se ia temperatura la intrarea în centrele comerciale, după ce autoritățile au recomandat termometrizarea ca un triaj epidemiologic minim. Raed Arafat și Nelu Tătaru spun că această măsură este una de precauție pentru sănătatea lor și că ar trebui să ne obișnuim cu ea.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că termometrul folosit la intrarea în centrele comerciale poate fi folosit de oricine, chiar și acasă, și le recomandă oamenilor să perceapă luarea temperaturii ca pe o verificare personală.

Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi și noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o și noi acasă. Este chiar indicat ca și noi, acasă, din când în când, să ne luăm temperatura. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea, nu trebuie să fie neapărat un cadru medical care să-l poată folosi. Noi am recomandat tuturor agenților economici să aibă un triaj epidemiologic minim, acea termometrizare. Și pentru cel care contestă măsura - nu știu când își mai ia el temperatura. Eu, dacă merg la o ședință de guvern, când intru, mă duc eu dacă cel de la intrare nu e atent, să-mi ia temperatura. Este și o verificare a mea și trebuie să o perceapă fiecare la fel”, a declarat Nelu Tătaru.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a observat că deja există persoane care refuză să le fie luată temperatura.

A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri, deja avem un curent pe rețelele de socializare și nu numai. Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre... ”, a spus Arafat.

Citeste si:
De ce IPS Pimen a fost înmormântat cu sute de oameni: ”E foarte...
De ce IPS Pimen a fost...

Șeful DSU spune că trebuie să ne obișnuim cu această măsură, pentru a nu pune viața noastră și a altor persoane în pericol.

„Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu știi dacă ești bolnav, nu știi acest lucru sau, în cunoștință de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală. Deja există un curent care încearcă să convingă oamenii să refuze acest lucru, să nu accepte”, a mai declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.