Social 19 Mai 2020 07:55

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre primele zile de după terminarea stăii de urgență, în care nu au fost restricții, iar oamenii au ieșit afară fără să respecte măsurile de protecție și distanțare socială. Tătaru spune că efectele acestei „bucurii exagerate” se vor vedea începând de joi.

Tătaru susține că începutul de săptămână este unul cu un număr descendent de cazuri și pacienți la ATI, însă efectele „senzației de libertate exagerată” se vor vedea de joi încolo.

Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe şi vrem să rămână descendentă, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri noi, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri în Terapie Intensivă. Avem pentru prima dată sub 200 de cazuri în Terapie Intensivă (...). Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte”, a declarat Nelu Tătaru.

Cred că după două luni, în care răbdarea a fost la limită, doream să simţim libertatea, dar această libertare vreau să fie cu precauţie și să fie cu acele măsuri pe care le tot repetăm de două luni de zile. Purtarea unei măşti - într-un context în care nici lumea politică nu respectă niște reguli dintr-o lege care este așa de proaspătă, Legea 55 - rămâne de bază într-o încăpere, într-un mijloc de transport. Să nu uităm că, cu toată libertatea, avem o cale de transmitere aerogenă a acestui virus. Avem, într-o măsură mai mică, e drept, și o transmitere pe suprafeţe, dar calea aerogenă rămâne. Am avut două-trei zile în care lumea s-a bucurat de libertate sau a încercat să forţeze o libertate”, a mai spus ministrul Sănătății.

Retail jobs

Nelu Tătaru își dorește ca bucuria pe care au avut-o oamenii să fi fost una prudentă, deși a observat și zone în care aceasta „nu a fost atât de prudentă”, făcând referire la persoanele care au protestat, vineri, în Piața Victoriei.

Sper ca bucuria pe care am avut-o să fi fost prudentă, deși am văzut şi unele locuri în care nu a fost atât de prudentă, şi de joi încolo să avem o creştere a numărului de cazuri, dar mică”, a conchis Tătaru, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Mai 2020 - 07 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.