Social 18 Mai 2020 15:40

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au intrat peste 22.500 de persoane cu 10.200 de mijloace de transport.

Duminică, pe data de 17 mai, prin punctele de frontieră din România au efectuat formalităţile de control aproximativ 38.500 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 18.500 mijloace de transport.

De asemenea, aproximativ 7.000 de persoane au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport.

În weekend, șoferii au avut de aşteptat mai bine de 5 ore pentru a ieşi sau a intra în România.

Conform datelor Poliţiei de Frontieră, 31.000 de persoane au tranzitat, în această perioadă, frontiera cu Ungaria.

Pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, PTF. Vărşand - judeţul Arad şi PTF Petea - judeţul Satu Mare. A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră planificat să desfăşoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos)”, arată Poliţia de Frontieră, citată de digi24.ro

Reprezentanții Poliţiei de Frontieră precizează că formalităţile necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic pentru a se stabili măsurile obligatorii de izolare/carantină.

Citeste si:
Președintele Joe Biden se va deplasa vineri în apropierea...
Președintele Joe Biden se va...

Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.