Social 18 Mai 2020 15:20

În clipul care a devenit acum viral, se poate vedea cât de repede o singură persoană infectată poate răspândi virusul într-un restaurant.

Experimentul simulează atmosfera unui restaurant cu bufet suedez, similar celor de pe vasele de croazieră sau din majoritatea hotelurilor. A fost organizat de televiziunea publică din Japonia alături de mai mulți experți în sănătate, scrie CNN.

În video sunt prezentate 10 persoane, una dintre ele "infectată" cu o vopsea invizibilă cu ochiul liber. Participanții se poartă normal - se duc la bufet, își pun de mâncare în farfurii, se așează la mese.

La final, luminile se sting și cu ajutorul unei lampe cu raze cu ultraviolete se poate vede unde s-a răspândit virusul.

Substanța poate fi văzută pe mâncare, tacâmuri, chiar și pe mâinile și fața unor dintre participanți.

Ce putem învăța de la acest experiment

Chiar dacă experimentul nu este nou, ne arată cât de repede se poate răspândi noul coronavirus, mai ales în spații unde nu ne putem dezinfecta corect mâinile.

Retail jobs

Televiziunea de stat japoneză a mai realizat și un al doilea experiment în care posibilitatea unei contaminări era anticipată, așa că fuseseră luate măsurile necesare de precauție. Toți participanții, inclusiv cel "infectat", s-au spălat pe mâini înainte și în timp ce mâncau. Suprafețele atinse des au fost dezinfectate cu regularitate. La testul cu raze ultraviolete, s-a putut vedea că niciunul dintre participanți nu a fost contaminat cu noul coronavirus.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.