Social 18 Mai 2020 12:50

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre efectele „euforiei” din primul weekend după ridicarea stării de urgență, în care oamenii au ieșit pe străzi, fără să țină cont de măsurile de protecție.

Primul weekend după ce a fost ridicată starea de urgență, după 60 de zile în care oamenii au stat în izolare, aglomerația din spațiile publice a fost mai mare decât normalul, în cotextul pandemiei de coronavirus.

Cu toate că duminică oamenii nu s-au mai îngesuit să iasă afară, așa cum au făcut vineri și sâmbătă, Alexandru Rafila avertizează că efectele acestei „stări de euforie” se vor vedea în aproximativ 7 zile.

Rafila crede totuși că în următoarea perioadă se va reveni la o normalitate și că românii vor ține cont de măsurile de protecție și de regulile impuse de autorități.

Efectele acestui weekend vor fi văzute peste 7 zile. Adică la sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom vedea și vom afla dacă este o problemă la nivel național”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.