Social 17 Mai 2020 12:00

Nu a trecut nici o zi de la instituirea stării de alertă și cozile de mașini în Vama Nădlac se întind pe mai bine de 10 kilometri.

Până acum, prin Nădlac II puteau trece doar camioanele, dar începând de sâmbătă Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostrada a fost deschis pentru efectuarea formalităţilor de frontieră dintre România şi Ungaria.

Peste 30.000 de mii de români au trecut frontiera în ultimele 24 de ore, mulți profitând de ridicarea stării de urgență pentru a se întoarce înapoi la muncă în străinătate.

Pentru cei care se întorc în țară, timpul de așteptare la Vama este de aproape 500 de minute. Aceștia trebuie să completeze declarații la intrarea în țară.

“Din păcate vin foarte mulţi cetăţeni aduşi de cetăţeni străini până în zona de frontieră. Unii dintre conducătorii auto îi lasa la distanţe considerabile, ei sunt obligaţi să vină pe jos. Țara vecină are puţini lucrători în punctul de frontieră şi nu au capacitatea ca să preia tot fluxul de autoturisme care intenţionează să iasă din ţară”, a declarat Radu Stoian, prefectul Aradului pentru ProTV.

Autorităţile romane recomandă să verificaţi pe siteul Ministerului Afacerilor Externe condiţiile de călătorie înainte de a pornit la drum.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.